Thông tư 35/2017/TT-BYT Quy định giá cụ thể đối với dịch vụ kiểm nghiệm mẫu thuốc, nguyên liệu làm thuốc.

Rate this post

STT

OBJEKTIVAT

Çmimi specifik (VND)

SHBA,u goh hajdeeh?provë

SHBA,u vlerësoni standardin

së pari

Kontrolloni dërgesën, ruani mostrat, regjistrohuni dhe përgjigjuni rezultateve

20,000 fitime

40,000 fitime

2

Komentet e jashtme sipas ndjesive (shija, ngjyra, forma, paketimi, etiketa …)

20,000 fitime

40,000 fitime

– Madhësia, organoleptika, aroma, ngjyra, myku, kërpudhat e bimëve mjekësore dhe ilaçet tradicionale (llogaritur për secilin kriter)

20,000 fitime

40,000 fitime

3

Testimi fizik i lëndëve fillestare dhe preparateve medicinale

– Vëllimi

20,000 fitime

40,000 fitime

– Sedimentimi

30,000 fitime

60,000 fitime

– Kafshoni pas avullimit

200,000 jen

400,000 fitime

– Kontrolloni nivelin e barit për injeksion

60,000 fitime

120,000 fitime

– Numëroni dhe matni madhësinë e grimcave me një numërues grimcash

200,000 jen

400,000 fitime

– Kontrolloni nivelin në ilaç

30,000 fitime

60,000 fitime

– Qartësia, turbullira, ngjyra e tretësirës (llogaritur për çdo tregues)

60,000 fitime

120,000 fitime

4

Provoni pilula, nuggets, pluhura…

– Dallimi në vëllimin e barit pluhur, nuggets, pilula (përveç kapsulave)

30,000 fitime

60,000 fitime

– Dallimi i volumit midis kapsulave dhe injeksioneve të pluhurit

60,000 fitime

120,000 fitime

– Testoni tretshmërinë e medikamentit, shpërndarjen e pjesëve të barit

20,000 fitime

40,000 fitime

– Matni trashësinë, diametrin, gërryerjen, ngurtësinë e peletit, madhësinë e përfundimit (llogaritur për secilin kriter)

20,000 fitime

40,000 fitime

– Shpërbërja e tabletave dhe kapsulave

40,000 fitime

80,000 fitime

– Shpërbërja e tabletave të veshura në zorrë

80,000 fitime

160,000 fitime

– Shpërbërja e supozitorëve, supozitorëve, supozitorëve

60,000 fitime

120,000 fitime

– Pa probleme

40,000 fitime

80,000 fitime

– Tretshmëria me metodë fotometrike duhet të trajtohet

500,000 fitime

1 milion

– Tretshmëria me metodën fotometrike në terma E1%

300,000 fitime

600,000 fitime

– Tretshmëria me metodën standarde fotometrike

400,000 fitime

800,000 fitime

– Tretshmëria e tabletave me lëshim të ngadaltë

Shtoni 20% për çdo periudhë prove sipas testit përkatës të tretshmërisë

– Tretshmëria me metodën direkte HPLC

500,000 fitime

1 milion

– Tretshmëria me metodën HPLC duhet të trajtohet

700,000 fitime

1,400,000 fitime

– Uniformiteti i përqendrimit

Llogaritur me 150% të testit sasior përkatës

5

Pomadë

– Uniformiteti masiv

60,000 fitime

120,000 fitime

– Homogjeniteti

40,000 fitime

80,000 fitime

– Matni madhësinë e grimcave të pomadës së syve

60,000 fitime

120,000 fitime

– Grimcat metalike në pomadat e syve

100,000 fitime

200,000 jen

6

Kualitative

– E thjeshtë, çdo reagim

20,000 fitime

40,000 fitime

– E komplikuar

100,000 fitime

200,000 jen

– Metoda e spektroskopisë ultraviolet

100,000 fitime

200,000 jen

– Spektroskopia me rreze infra të kuqe

200,000 jen

400,000 fitime

– Ekzaminim i dyfishtë pluhur

100,000 fitime

200,000 jen

– Mikrokirurgjia

200,000 jen

400,000 fitime

– Kërkoni për pluhurat medicinale

80,000 fitime

160,000 fitime

– Metodat kromatografike

Llogaritur si 50% e testeve sasiore përkatëse

7

Test për pastërtinë, test për papastërti

– Çdo jon i thjeshtë

40,000 fitime

80,000 fitime

– Çështje organike

40,000 fitime

80,000 fitime

– Metalet e rënda (për jon), Arseniku nuk ka nevojë të trajtohet

60,000 fitime

120,000 fitime

– Metalet e rënda (për jon), Arseniku duhet të trajtohen

100,000 fitime

200,000 jen

Përcaktimi i aldehideve në vajrat esenciale

100,000 fitime

200,000 jen

– Gjeni sheqer artificial në mjaltë

100,000 fitime

200,000 jen

– Krijoni substanca në bimët mjekësore

20,000 fitime

40,000 fitime

– Brishtësia e bimëve mjekësore

40,000 fitime

80,000 fitime

– Përcaktimi i papastërtive me metoda kromatografike

Llogaritur nga testi sasior përkatës

– Gjeni elemente toksike, metale të rënda në barërat medicinale dhe barnat me anë të spektroskopisë së përthithjes atomike (llogaritur për secilin element)

Tham Khảo Thêm:  Thông tư 40/2014/TT-BYT Danh mục thuốc tân dược thuộc phạm vi thanh toán của quỹ BHYT

600,000 fitime

1,600,000 fitime

8

Përcaktimi i përmbajtjes së ujit, humbja e masës për shkak të tharjes

– Mënyra e tharjes

120,000 fitime

240,000 fitime

– Metoda e tharjes me vakum

180,000 fitime

360,000 fitime

– Metoda e Karlfischer

300,000 fitime

600,000 fitime

– Metoda e ruajtjes së tretësit

80,000 fitime

160,000 fitime

9

Kafshoni hirin

– Hiri total

200,000 jen

400,000 fitime

– Sulfat i hirit

240,000 fitime

480,000 fitime

– Hiri i pazgjidhshëm në acid

200,000 jen

400,000 fitime

– Hiri i tretshëm në ujë

300,000 fitime

600,000 fitime

dhjetë

Treguesit

– Indeksi i acidit

140,000 fitime

280,000 fitime

– Indeksi i saponifikimit

180,000 fitime

360,000 fitime

– Indeksi i acetilit

200,000 jen

400,000 fitime

– Indeksi i thyerjes

100,000 fitime

200,000 jen

– Indeksi i jodit

180,000 fitime

360,000 fitime

– Substanca jo e saponifikueshme

200,000 jen

400,000 fitime

– Indeksi i hidroksilit

200,000 jen

200,000 jen

– Indeksi i peroksidit

100,000 fitime

200,000 jen

– Indeksi i ënjtjes

60,000 fitime

120,000 fitime

11

Pika e shkrirjes dhe pika e pikimit

– Nga një substancë e njohur

40,000 fitime

80,000 fitime

– Me substancë të panjohur

80,000 fitime

160,000 fitime

– Nga Cao Xa

40,000 fitime

80,000 fitime

i dymbëdhjeti

Ngurtësia

40,000 fitime

80,000 fitime

13

Shkalla e vlimit

– E thjeshtë nga kapilar

40,000 fitime

80,000 fitime

– E komplikuar me ruajtjen

100,000 fitime

200,000 jen

14

Sublimimi

40,000 fitime

80,000 fitime

15

Matni dendësinë

– Me hidrometër

30,000 fitime

60,000 fitime

– Nga bilanci hidrostatik

50,000 fitime

100,000 fitime

– Me piknometër

80,000 fitime

160,000 fitime

16

Matja e viskozitetit

– Nga Hoppler ose Ostwald mund

200,000 jen

400,000 fitime

– Me anë të një viskometri me rreze të gjerë, nuk kërkohet përgatitje e mostrës

300,000 fitime

600,000 fitime

– Me anë të një viskometri me rreze të gjerë, kërkohet përgatitja e mostrës

400,000 fitime

800,000 fitime

17

Kapaciteti i rrotullimit të poleve

50,000 fitime

100,000 fitime

18

Degradimi në pikë

80,000 fitime

160,000 fitime

19

Matni pH

– Direkt

40,000 fitime

80,000 fitime

– Nëpërmjet përpunimit

60,000 fitime

120,000 fitime

20

Matni alkoolin

– E thjeshtë

40,000 fitime

80,000 fitime

– E komplikuar

100,000 fitime

200,000 jen

21

Testet Biologjike dhe Mikrobike

– Ethe

300,000 fitime

600,000 fitime

Test për endotoksina bakteriale

1,200,000 fitime

2,400,000 fitime

– Testi i toksicitetit akut

2,000,000 fitime

4,000,000 fitime

– Testi jonormal i toksicitetit

200,000 jen

400,000 fitime

– Testoni irritimin e lëkurës

300,000 fitime

600,000 fitime

– Agjent për uljen e presionit

400,000 fitime

800,000 fitime

– Provoni sterilitetin me metodën e filtrit të membranës

500,000 fitime

1 milion

– Provoni sterilitetin me metodën e kulturës direkte

300,000 fitime

600,000 fitime

– Izolimi dhe identifikimi i baktereve: numëroni çdo tregues

100,000 fitime

200,000 jen

– Bëni një tabelë antibiotike

280,000 fitime

560,000 fitime

Test për kufijtë e infeksionit (trajtim i thjeshtë)

240,000 fitime

480,000 fitime

– Test për të kufizuar infeksionin (trajtim kompleks)

320,000 fitime

640,000 fitime

– Kuantifikimi i antibiotikëve (lëndëve të para)

400,000 fitime

800,000 fitime

– Kuantifikimi i antibiotikëve (produkteve të gatshme) pa trajtim

500,000 fitime

1 milion

– Kuantifikimi i antibiotikëve (produkteve të gatshme) që duhet të trajtohen

600,000 fitime

1,200,000 fitime

Kuantifikimi i vitaminës B12 me metodë mikrobiologjike

800,000 fitime

1,600,000 fitime

22

Sasiore

1. Metoda volumetrike

– Metoda e titrimit acid-alkali

160,000 fitime

320,000 fitime

– Duhet të përpunohet metoda vëllimore

260,000 fitime

520,000 fitime

Tham Khảo Thêm:  Đáp án trắc nghiệm tập huấn môn Toán 3 sách Chân trời sáng tạo

– Nitrit

220,000 fitime

440,000 fitime

– Përcaktimi i penicilinës

300,000 fitime

600,000 fitime

– Matni argjendin

200,000 jen

400,000 fitime

– Kompleksi

200,000 jen

400,000 fitime

– Titrim i drejtpërdrejtë i mediave anhidër

240,000 fitime

480,000 fitime

– Duhet të trajtohet titrimi i mediumit anhidrik

300,000 fitime

600,000 fitime

Titrimi potenciometrik, matja e amperit (llogaritur për secilën metodë)

400,000 fitime

800,000 fitime

2. Metoda e peshimit

240,000 fitime

480,000 fitime

3. Metoda fizike

– Metoda e matjes optike direkte, e llogaritur në E1%

200,000 jen

400,000 fitime

– Metoda e matjes optike direkte, e llogaritur sipas standardit

300,000 fitime

600,000 fitime

– Metoda optike e matjes duhet të jetë me nxjerrje, e llogaritur sipas standardit

400,000 fitime

800,000 fitime

– Metoda fotometrike duhet të jetë me nxjerrje, në terma E1%

300,000 fitime

600,000 fitime

– Kromatografia me shtresë të hollë (me përjashtim të testeve të tjera sasiore përkatëse)

200,000 jen

400,000 fitime

– Kromatografia me shtresë të hollë që kruhet ekstraktimi fotometrik

500,000 fitime

1 milion

– Kromatografia në letër (me përjashtim të testeve të tjera sasiore përkatëse)

150,000 fitime

300,000 fitime

– Kromatografia në kolonë

140,000 fitime

280,000 fitime

Densitometria sasiore në kromatografinë me shtresë të hollë

+ 2 pikë – 4 pikë

200,000 jen

400,000 fitime

+ Nga 4 pikë ose më shumë, çdo 1 pikë shtesë

24,000 fitime

48,000 fitime

– Kromatografia e shkëmbimit të joneve (duke mos përfshirë analizat mbështetëse)

120,000 fitime

240,000 fitime

Për barnat me shumë komponentë, çdo përbërës tarifohet 50,000 VND më shumë

– Kromatografi e drejtpërdrejtë me gaz

500,000 fitime

1 milion

Për barnat me shumë komponentë, çdo përbërës tarifohet 50,000 VND më shumë

– Metoda e gazkromatografisë duhet të përpunohet

600,000 fitime

1,200,000 fitime

Për barnat me shumë komponentë, çdo përbërës tarifohet 50,000 VND më shumë

Metoda e kromatografisë direkte gaz-lëng (HPLC).

500,000 fitime

1 milion

Për barnat me shumë komponentë, çdo përbërës tarifohet 50,000 VND më shumë

– Duhet të përpunohet kromatografia gaz-lëng (HPLC).

600,000 fitime

1,200,000 fitime

Për barnat me shumë komponentë, çdo përbërës tarifohet 50,000 VND më shumë

– Kromatografia gaz-lëng-spektrometria e masës

1 milion

2,000,000 fitime

Për barnat me shumë komponentë, çdo përbërës tarifohet 50,000 VND më shumë

– Kuantifikimi i aminoacideve

600,000 fitime

1,200,000 fitime

Për barnat me shumë komponentë, çdo përbërës tarifohet 50,000 VND më shumë

Kuantifikimi me anë të spektroskopisë infra të kuqe

600,000 fitime

1,200,000 fitime

Për barnat me shumë komponentë, çdo përbërës tarifohet 50,000 VND më shumë

Kuantifikimi me elektroforezë kapilar

600,000 fitime

1,200,000 fitime

Për barnat me shumë komponentë, çdo përbërës tarifohet 50,000 VND më shumë

– Metoda e spektroskopisë së fluoreshencës

200,000 jen

400,000 fitime

4. Kuantifikimi i objekteve të veçanta

– Kuantifikimi i drejtpërdrejtë i azotit total

240,000 fitime

480,000 fitime

– Kuantifikimi i azotit total që do të trajtohet

300,000 fitime

600,000 fitime

Kuantifikimi i Rutinit në barërat medicinale

500,000 fitime

1 milion

Përcaktimi i sasisë së mentolit total në mentol

200,000 jen

400,000 fitime

– Kuantifikimi i metilsalicilatit me metodën e matjes së jodit

300,000 fitime

600,000 fitime

– Përcaktoni sasinë e vajrave esencialë në paste me një balonë Cassia

300,000 fitime

600,000 fitime

– Kuantifikimi i vajrave esencialë në bimët mjekësore

120,000 fitime

240,000 fitime

– Eugennol

300,000 fitime

600,000 fitime

– Xineol

300,000 fitime

600,000 fitime

– Andehidcinamic

300,000 fitime

600,000 fitime

– Ascaridol

480,000 fitime

960,000 fitime

– Kamfori

360,000 fitime

720,000 fitime

– Taninet

200,000 jen

400,000 fitime

Tham Khảo Thêm:  Giáo án Giáo dục công dân 7 sách Chân trời sáng tạo

– Karoten në vajin e Gacit

700,000 fitime

1,400,000 fitime

– Vitamina A në vajin e peshkut

400,000 fitime

800,000 fitime

– Ekstraktet në bimët mjekësore

400,000 fitime

800,000 fitime

Përbërës të tjerë aktivë në bimët mjekësore (alkaloidet, saponinat, flavonoidet…)

Llogaritur sipas testit sasior dhe metodës përkatëse të trajtimit të mostrës

– Vaj yndyror

600,000 fitime

1,200,000 fitime

– Jodi në bimët mjekësore

800,000 fitime

1,600,000 fitime

– Kuantifikimi i vajit esencial të cajeput

300,000 fitime

600,000 fitime

Sheqeri në mjaltë sipas metodës Caussbonan

300,000 fitime

600,000 fitime

– Serratiopeptidazat

400,000 fitime

800,000 fitime

– Proteazat

400,000 fitime

800,000 fitime

– Papain

400,000 fitime

800,000 fitime

– Alfakimotripsina me metodë fotometrike

300,000 fitime

600,000 fitime

– Alfakimotripsina me metodë potenciometrike

400,000 fitime

800,000 fitime

– Beta-amilazë

300,000 fitime

600,000 fitime

– Alfa-amilazë

300,000 fitime

600,000 fitime

– Celulozat

400,000 fitime

800,000 fitime

– Lipaza

400,000 fitime

800,000 fitime

– Streptokinaza

600,000 fitime

1,200,000 fitime

– Heparina

460,000 fitime

920,000 fitime

– Oksitoksinë

500,000 fitime

1 milion

– insulinë

1,500,000 fitime

3,000,000 fitime

23

Predha bosh e kapsulës

– Brishtësia

100,000 fitime

200,000 jen

– Pika e ngrirjes së xhelatinës

200,000 jen

400,000 fitime

– Tregues të tjerë

Aplikoni si ilaç

24

Set për infuzion

– Shqisat

40,000 fitime

80,000 fitime

– Transparenca

40,000 fitime

80,000 fitime

– Shtrëngimi, forca mbajtëse

100,000 fitime

200,000 jen

– Zgjatim

40,000 fitime

80,000 fitime

– Tolerancë ndaj nxehtësisë dhe të ftohtit

100,000 fitime

200,000 jen

– Element i çuditshëm

100,000 fitime

200,000 jen

– Shkalla e rrjedhjes

100,000 fitime

200,000 jen

– Ekstraktoni tretësirën e provës

100,000 fitime

200,000 jen

– Teste të tjera fiziko-kimike

Aplikoni si ilaç

25

Kontejnerë mjekësorë, doreza gome

– Shtrëngimi

60,000 fitime

120,000 fitime

– Shkalla e palosshme

40,000 fitime

80,000 fitime

– Qartësia e tretësirës ekstraktuese

200,000 jen

400,000 fitime

– Transparenca e kontejnerit

60,000 fitime

120,000 fitime

– Transmetimi i dritës

100,000 fitime

200,000 jen

– Enë metalike për pomadën e syve

300,000 fitime

600,000 fitime

– Përshkueshmëria e avullit të ujit

100,000 fitime

200,000 jen

– Rezistenca ndaj ujit e sipërfaqes së brendshme të enës

300,000 fitime

600,000 fitime

– Tregues të tjerë fiziko-kimikë dhe biologjikë

Aplikoni si ilaç

– Trashësia e dorezave të gomës

50,000 fitime

100,000 fitime

26

Provoni tapat gome të shisheve të serumit dhe tapat gome të shisheve të injektimit

– Besueshmëria

200,000 jen

400,000 fitime

– Shtrëngimi

140,000 fitime

280,000 fitime

– Madhësia

40,000 fitime

80,000 fitime

– Teste të tjera fizike, kimike dhe biologjike (të llogaritura për secilin kriter)

100,000 fitime

200,000 jen

27

Metodat e trajtimit të mostrave për objekte të veçanta

400,000 fitime

500,000 fitime

28

Testimi kimik

– Kontrolloni kur dorëzohen dhe pranohen mostrat, të dhënat e studimit dhe dokumentet përkatëse

20,000 fitime

– Metodat cilësore dhe sasiore për analizat toksikologjike dhe kimike

Llogaritur sipas artikujve përkatës të barit

– Trajtimi i mostrës

Llogaritur sipas artikujve përkatës të barit

– Mostrat e gërmuara pas 10 ditësh ose më shumë plus

100,000 fitime

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Thông tư 35/2017/TT-BYT Quy định giá cụ thể đối với dịch vụ kiểm nghiệm mẫu thuốc, nguyên liệu làm thuốc. . Đừng quên truy cập Cakhia TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Related Posts

Truyện Chú mèo Đi Hia (Có file nghe MP3)

Cùng Phòng GD&DT Sa Thầy đọc bài viết Truyện Chú mèo Đi Hia (Có file nghe MP3). Không biết các bạn nhỏ đã từng được nghe hay…

Truyện Con cóc là cậu ông trời (Có file nghe MP3)

Cùng Phòng GD&DT Sa Thầy đọc bài viết Truyện Con cóc là cậu ông trời (Có file nghe MP3). “Con cóc là cậu ông GiờiAi mà đánh…

Truyện Sự tích chú Cuội cung trăng (Có file MP3)

Cùng Phòng GD&DT Sa Thầy đọc bài viết Truyện Sự tích chú Cuội cung trăng (Có file MP3). Chắc hẳn, các bạn nhỏ đã quá quen thuộc…

Truyện Nàng công chúa chăn ngỗng (Có file MP3)

Cùng Phòng GD&DT Sa Thầy đọc bài viết Truyện Nàng công chúa chăn ngỗng (Có file MP3). Nàng công chúa chăn ngỗng là một câu truyện cổ…

Truyện Chử Đồng Tử và Công chúa Tiên Dung (Có file nghe MP3)

Cùng Phòng GD&DT Sa Thầy đọc bài viết Truyện Chử Đồng Tử và Công chúa Tiên Dung (Có file nghe MP3). Không biết rằng, các bé có…

Truyện Quả bầu tiên (Có file nghe MP3)

Cùng Phòng GD&DT Sa Thầy đọc bài viết Truyện Quả bầu tiên (Có file nghe MP3). Các bé đã bao giờ được ông bà, bố mẹ kể…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *