Kế hoạch dạy học môn Hoạt động trải nghiệm 2 sách Kết nối tri thức với cuộc sống

Rate this post

Javë, muaj

Programet dhe tekstet shkollore

Përmbajtja e modifikuar, shtesë (nëse ka)

(Përshtatje në përmbajtje, kohëzgjatje, pajisje mësimore dhe materiale referimi; ndërtimi i temave mësimore, plotësimi i integrimit ndërdisiplinor; koha dhe forma organizative…)

shënim

Tema/

Qarku i përmbajtjes

Emri i mësimit

Mësim/

koha

së pari

Tema 1. Të dashur fëmijë dhe shkolla

Aktivitetet nën flamur: Bashkohuni në ceremoninë e hapjes

Periudha 1/35 minutësh

Veprimtaritë edukative sipas temës:

– Luaj lojën “A mundem…”

– Njihni veprimet që tregojnë miqësinë dhe argëtimin tuaj

Periudha 1/35 minutësh

Veprimtaritë e klasës: Zgjedhja e kryetarit të klasës, nënkryetarit të klasës, drejtuesit të ekipit etj.

Periudha 1/35 minutësh

2

Aktivitetet nën flamur: Merrni pjesë në mësimin e rregullave të shkollës

Periudha 1/35 minutësh

Veprimtaritë edukative sipas temës:

– Mësoni çfarë të bëni për të ndërtuar imazhin tuaj

– Propozimi i gjërave për të bërë për të ndërtuar imazhin për veten

Periudha 1/35 minutësh

Veprimtaritë në klasë: Merrni pjesë në zhvillimin e rregullave të klasës

Periudha 1/35 minutësh

3

Aktivitete dhe aktivitete nën flamur: Aktivitete argëtuese në Festivalin e Mesit të Vjeshtës

Periudha 1/35 minutësh

Aktivitete edukative sipas temës:

– Bëni një tabelë për të gjurmuar punën tuaj për të ndërtuar imazhin tuaj

– Praktikoni komunikimin e duhur me miqtë

Periudha 1/35 minutësh

Aktivitetet në klasë: Merrni pjesë në argëtimin e Festivalit të Mesvjeshtës në klasë

Periudha 1/35 minutësh

4

Aktivitete nën flamur: Kërcim dhe këndim kolektiv nën temën “I dashur ti dhe shkolla”

Periudha 1/35 minutësh

Veprimtaritë edukative sipas temës:

– Ndani rezultatet e punës suaj për të ndërtuar një imazh të bukur

– bëni një dhuratë për ju

Periudha 1/35 minutësh

Veprimtaritë në klasë: Kultivimi i shprehive të studimit dhe aktiviteteve shkollore Vlerësimi i aktiviteteve

Periudha 1/35 minutësh

5

Aktivitetet nën flamur: Bashkohuni në programin “Për një jetë të sigurt”

13

Veprimtaritë edukative sipas temës:

– Dëgjoni një histori për një situatë të humbur ose të rrëmbyer

– Identifikoni vendet që janë të lehta për t’u humbur

– Identifikoni situatat ku ekziston rreziku i rrëmbimit

14

Aktivitetet në klasë: Tregoni se si ta mbani veten të sigurt

Periudha 1/35 minutësh

6

Tema 2. Për një jetë të sigurt

Aktivitetet nën flamur: Dëgjoni për të folur për sigurinë në trafik

Periudha 1/35 minutësh

Veprimtaritë edukative sipas temës:

– Mësoni se si të shmangni, të humbni

– Mësoni se si të shmangni rrëmbimin

Periudha 1/35 minutësh

Aktivitetet në klasë: Praktikoni: Ju merrni pjesë në trafik të sigurt

Periudha 1/35 minutësh

7

Aktivitetet nën flamur: Arte skenike me temë “Për një jetë të sigurt”

Periudha 1/35 minutësh

Veprimtaritë edukative sipas temës:

– Luaj lojën “Bingo”

– Përcaktoni hapat për të trajtuar kur humbni

Periudha 1/35 minutësh

Aktivitetet në klasë: Praktikoni mënyra për të mbrojtur veten

Periudha 1/35 minutësh

8

Aktivitetet nën flamur: Merrni pjesë në aktivitetet përmbledhëse me temën “Për një jetë të sigurt”

Periudha 1/35 minutësh

Aktivitete edukative sipas temës:

– Zhvilloni shënime për të shmangur humbjen ose rrëmbimin

– Lojë me role dhe praktikoni se si t’i trajtoni situatat kur humbni

Periudha 1/35 minutësh

Aktiviteti në klasë: Ndani njohuritë tuaja se si të parandaloni humbjen ose rrëmbimin. Vlerësoni aktivitetin

Periudha 1/35 minutësh

9

Tema 3. Të dashur miq mësues miq

Tham Khảo Thêm:  Quyết định quy định một số chính sách phát triển giáo dục mầm non

Aktivitetet nën flamur: Muaji i aksionit “Unë jam një student miqësor”

Periudha 1/35 minutësh

Veprimtaritë edukative sipas temës:

– Këndoni një këngë për mësuesit dhe çatitë

– Bërja e produkteve nën temën “Mësuesit në zemrën time”

Periudha 1/35 minutësh

Aktivitetet në klasë: Ndarja e produkteve të bëra nën temën “Mësues në zemrën time”

Periudha 1/35 minutësh

dhjetë

Aktivitetet nën flamur: Pjesëmarrja në tregimin “Mësues në zemrën time”

Periudha 1/35 minutësh

Veprimtaritë edukative sipas temës:

– Mësoni veprat që tregojnë respekt për mësuesit

– Praktikoni marrëdhëniet me mësuesit

Periudha 1/35 minutësh

Veprimtaritë në klasë: Luajnë lojën “Bletët gjejnë fjalët”

Periudha 1/35 minutësh

11

Aktivitetet nën flamur: Merrni pjesë në muzikë për të festuar Ditën e Mësuesve Vietnamezë

Periudha 1/35 minutësh

Veprimtaritë edukative sipas temës:

– Dëgjoni dhe këndoni këngën “Klasa jonë bashkon”

– Zbuloni veprimet që tregojnë miqësi me miqtë

– Si të pajtohem me ju kur ka një konflikt?

Periudha 1/35 minutësh

Aktiviteti në klasë: Krijimi i “Kutive postare të Gëzimit”

Periudha 1/35 minutësh

i dymbëdhjeti

Aktivitetet nën flamur: Merr pjesë në përmbledhjen e muajit të aksionit “Unë jam një student miqësor”

Periudha 1/35 minutësh

Aktivitete edukative sipas temës:

– Luaj lojën “Bëj miq”

– Praktikoni të kërkoni mbështetje kur pajtoheni me ju

Periudha 1/35 minutësh

Veprimtaritë në klasë: Pjesëmarrja në “Vjelja e luleve të demokracisë” Vlerësimi i aktiviteteve

Periudha 1/35 minutësh

13

Aktivitetet nën flamur: Përgjigje ndaj aktiviteteve për të ruajtur “Traditat e vendlindjes time”

Periudha 1/35 minutësh

Aktivitete edukative sipas temës:

– Këndoni këngën “Gurd and kungull”

– Njihuni me njerëz në situata të vështira

Periudha 1/35 minutësh

Aktivitetet në klasë: Zhvilloni një plan për të ndihmuar ata që janë në rrethana të vështira

Periudha 1/35 minutësh

14

Tema 4. Tradita e vendlindjes sime

Aktivitetet nën flamur: Tradita e vendlindjes sime

Periudha 1/35 minutësh

Aktivitete edukative sipas temës:

– Ndani atë që dini për aktivitetet e komunitetit për të ndihmuar njerëzit në rrethana të vështira

Periudha 1/35 minutësh

Aktivitetet në klasë:

Mësoni traditat e vendlindjes sime

Periudha 1/35 minutësh

15

Aktivitete nën flamur: Shkëmbeni dhe mësoni për traditat e vendlindjes sime

Periudha 1/35 minutësh

Veprimtaritë edukative sipas temës:

– Ndani punët për të ndihmuar njerëzit në rrethana të vështira

– Ndani me njerëzit në rrethana të vështira

Periudha 1/35 minutësh

Aktivitetet në klasë:

Pikturë me temën “Xhaxhai i ushtrisë në mbrojtje të atdheut”

Periudha 1/35 minutësh

16

Aktivitetet nën flamur: Festimi i themelimit të Ushtrisë Popullore të Vietnamit

Periudha 1/35 minutësh

Veprimtaritë edukative sipas temës:

– Dërgimi i dashurisë për ata që janë në rrethana të vështira

– Ndihma e njerëzve në rrethana të vështira

Periudha 1/35 minutësh

Aktivitetet në klasë: Zbatoni një plan dhurimi, ndihmoni njerëzit në rrethana të vështira në lokalitet. Vlerësoni aktivitetet

Periudha 1/35 minutësh

17

Aktivitetet nën flamur: Performanca e Vitit të Ri

Periudha 1/35 minutësh

Veprimtaritë edukative sipas tematikës

– Luaj lojën “Shko në treg”

– Mësoni përdorimin e parave në shkëmbimin e mallrave

Periudha 1/35 minutësh

Aktivitetet në klasë:

Mësoni disa dekorime për vitin e ri

Periudha 1/35 minutësh

18

Aktivitetet nën flamur: Mësoni rreth zakoneve lokale për të pritur Vitin e Ri

Periudha 1/35 minutësh

Veprimtaritë edukative sipas tematikës

– Mësoni rreth aktiviteteve të blerjes dhe shitjes

Tham Khảo Thêm:  Thông báo 70/2013/TB-VPCP Phương án ngăn chặn việc vận chuyển, kinh doanh gà nhập lậu, không rõ nguồn gốc, không bảo đảm an toàn thực phẩm trên địa bàn Hà Nội và 01 tháng triển khai gia cầm, sản phẩm gia cầm nhập khẩu trái phép

– Njihuni me paratë vietnameze

Periudha 1/35 minutësh

Aktiviteti në klasë: Krijimi i produkteve për t’u përgatitur për Panairin e Pranverës

Periudha 1/35 minutësh

19

Tema 5. Gëzuar Vitin e Ri

Tema 6. Kujdesuni dhe shërbeni vetes

Aktivitetet nën flamur: Mësoni për kostumet e Vitit të Ri të disa grupeve etnike

Periudha 1/35 minutësh

Veprimtaritë edukative sipas tematikës

– Përdorni monedhat e duhura për të blerë

– Praktikoni blerjen e mallrave

Periudha 1/35 minutësh

Aktivitete dembele: Merrni pjesë në përgatitjen e Panairit të Pranverës

Periudha 1/35 minutësh

20

Aktivitetet nën flamur: Përmbledhje e temës “Përshëndetje Viti i Ri”

Periudha 1/35 minutësh

Veprimtaritë edukative sipas temës:

Pazar në Panairin Pranveror të klasës sime

Periudha 1/35 minutësh

Aktivitetet në klasë: Ndani ndjenjat tuaja pas pjesëmarrjes në aktivitetet Vlerëso Panairin Pranveror

Periudha 1/35 minutësh

21

Aktivitetet nën flamur: Përgjigje ndaj lëvizjes “Kujdes dhe shërbeji vetes”

Periudha 1/35 minutësh

Veprimtaritë edukative sipas temës:

– Luaj lojën ‘Stafetë’

– Identifikoni gjërat që mund të bëni në shtëpi

Periudha 1/35 minutësh

Aktivitetet në klasë:

Zbuloni se si të kujdeseni dhe t’i shërbeni vetes

Periudha 1/35 minutësh

22

Aktivitetet nën flamur: Merrni pjesë në aktivitetin “Kompakt-Fast-Skill”

Periudha 1/35 minutësh

Veprimtaritë edukative sipas temës:

– Mësoni si të bëni disa punë të përshtatshme për moshën

– Bëni një mjet për të palosur rrobat

Periudha 1/35 minutësh

Aktivitetet në klasë: Praktikoni zakonet e kujdesit për veten dhe të shërbimit

Periudha 1/35 minutësh

23

Tema 7. Duajeni familjen tuaj – Respektoni gratë

Aktivitetet nën flamur: Përmbledhje e lëvizjes “Kujdes dhe shërbeji vetes”

Periudha 1/35 minutësh

Veprimtaritë edukative sipas temës:

-Praktikoni rregullimin e sendeve personale në klasë – Lojë me role duke trajtuar situatën e rregullimit të gjërave mjeshtërisht dhe mjeshtërisht

Periudha 1/35 minutësh

Aktiviteti në klasë: Ndani vetë-ndihmën dhe punët e shtëpisë që keni bërë Vlerësimi i aktivitetit

Periudha 1/35 minutësh

24

Aktivitetet nën flamur: Vallëzoni dhe këndoni për të festuar Ditën Ndërkombëtare të Gruas 8 – 3

Periudha 1/35 minutësh

Aktivitete edukative sipas temës:

– Identifikoni veprimet që tregojnë kujdes dhe mirënjohje ndaj anëtarëve të familjes

– Ndani atë që keni bërë për të treguar kujdes dhe mirënjohje ndaj anëtarëve të familjes suaj

Periudha 1/35 minutësh

Aktivitetet në klasë: Bashkohuni për të festuar Ditën Ndërkombëtare të Gruas 8-3

Periudha 1/35 minutësh

25

Aktivitetet nën flamur: Merr pjesë në aktivitetin “Mesazhi për dashurinë”

Periudha 1/35 minutësh

Aktivitete edukative sipas temës:

– Ndani aktivitete të përbashkëta familjare

– Bëni një orar për aktivitetet e përbashkëta të anëtarëve të familjes

Periudha 1/35 minutësh

Aktivitetet në klasë:

Bëni një kartë ose dhuratë për gruan që doni

Periudha 1/35 minutësh

26

Aktivitetet nën flamur: Merrni pjesë në aktivitete shkëmbimi me gra tipike vendase

Periudha 1/35 minutësh

Veprimtaritë edukative sipas tematikës

– Ndani orarin e aktiviteteve familjare

– Hartoni një plan për të kryer një aktivitet familjar

Periudha 1/35 minutësh

Veprimtaria në klasë: Pikturë për familjen

Periudha 1/35 minutësh

27

Aktivitete nën flamur: Arte skenike me temën e familjes

Periudha 1/35 minutësh

Veprimtaritë edukative sipas tematikës

– Valle popullore sipas kenges “Bashkejetimi”

– Bërja e një kavanozi “Kujtime dashurie”.

Periudha 1/35 minutësh

Aktiviteti në klasë: Tregoni për atë që keni bërë për të treguar dashurinë tuaj për anëtarët e familjes tuaj

Tham Khảo Thêm:  Thông tư số 23/2011/TT-BCT ban hành quy chuẩn kỹ thuật quốc gia về an toàn trong nhà máy tuyển khoáng

Vlerësimi i Aktivitetit

Periudha 1/35 minutësh

28

Aktivitetet nën flamur: Bashkohuni me lëvizjen “Mjedisi i gjelbër – Jeta e gjelbër”

Periudha 1/35 minutësh

Veprimtaritë edukative sipas tematikës

– Luaj lojën “Eksploro vendet”

– Prezantoni peizazhet e bukura të lokalitetit tuaj

Periudha 1/35 minutësh

Aktivitetet në klasë: Zbuloni situatën aktuale të higjienës mjedisore ku jetoni

Periudha 1/35 minutësh

29

Tema 8, Mjedisi i gjelbër- Jeta e gjelbër

Aktivitetet nën flamur Kalimi i mesazhit “Bashkoni duart për të mbrojtur mjedisin”

Periudha 1/35 minutësh

Veprimtaritë edukative sipas temës:

– Luaj lojën “Kalimi i luleve”

– Raportoni mbi rezultatet e gjetjes së gjendjes aktuale të higjienës mjedisore rreth jush

Periudha 1/35 minutësh

Veprimtaria në klasë: bërja e vazove me bimë nga objekte të përdorura

Periudha 1/35 minutësh

30

Aktivitetet nën flamur: Pjesëmarrja në aktivitetin “Dita e Leximit”.

Periudha 1/35 minutësh

Veprimtaritë edukative sipas temës:

– Identifikoni mjetet e duhura kur punoni

– Mësoni se si të përdorni në mënyrë të sigurt disa vegla pune

Periudha 1/35 minutësh

Veprimtaritë në klasë: Merr pjesë në aktivitetin “Këmbimi i letrës me pemët”

Periudha 1/35 minutësh

tridhjetë e parë

Tema 9.

Njerëzit që jetojnë rreth meje

Aktivitetet dhe aktivitetet nën flamur: Merrni pjesë në aktivitete të vogla të planifikimit

Periudha 1/35 minutësh

Veprimtaritë edukative sipas temës:

Hartoni një plan për të mbajtur mjedisin të pastër në shkollë

Periudha 1/35 minutësh

Veprimtaritë në klasë: Bëni disa gjëra për të mbajtur mjedisin të pastër dhe për të mbrojtur peizazhin

Vlerësimi i Aktivitetit

Periudha 1/35 minutësh

32

Veprimtaritë nën flamur: Tregim “Shembuj të njerëzve të mirë, vepra të mira

Periudha 1/35 minutësh

Veprimtaritë edukative sipas temës:

– Luaj lojën “Shiko veprimin me mend profesionin”

– Prezantoni profesionin e babait, nënës, të afërmve

Periudha 1/35 minutësh

Veprimtaritë në klasë: Dëgjoni udhëzimet për të zbuluar profesionin e prindërve ose të afërmve

Periudha 1/35 minutësh

33

Aktivitetet nën flamur: Merrni pjesë në tregimin e tregimeve për veprat tuaja të mira

Periudha 1/35 minutësh

Veprimtaritë edukative sipas temës:

– Ndani për profesionin e foshnjës, nënës ose të afërmit

– Ndani virtytet që lidhen me karrierën e babait, nënës ose të afërmit tuaj

Periudha 1/35 minutësh

Aktivitetet në klasë: Këndimi për tema të karrierës

Periudha 1/35 minutësh

34

Aktivitetet nën flamur: Bashkohuni në festimin e ditëlindjes së xhaxhit Ho

Periudha 1/35 minutësh

Veprimtaritë edukative sipas temës:

– Përvoja e lojës me role me disa profesione

– Shprehni ndjenjat tuaja për profesionin e babait, nënës ose të afërmit tuaj

Periudha 1/35 minutësh

Veprimtaritë në klasë: Fjalëkryq për

punë

Vlerësimi i Aktivitetit

Periudha 1/35 minutësh

35

Java përmbledhëse

Aktivitetet nën flamur: Bashkohuni me angazhimin “Verë kuptimplote dhe e sigurt”

Periudha 1/35 minutësh

Aktivitete edukative sipas temës:

Bëni një kartë lamtumire për miqtë

Periudha 1/35 minutësh

Veprimtaritë në klasë: Vallëzim në grup dhe lamtumirë mësuesve dhe miqve. Vlerësoni aktivitetet

Periudha 1/35 minutësh

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Kế hoạch dạy học môn Hoạt động trải nghiệm 2 sách Kết nối tri thức với cuộc sống . Đừng quên truy cập Cakhia TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Related Posts

Đáp án trắc nghiệm tập huấn môn Lịch sử – Địa lí 4 sách Chân trời sáng tạo

Cùng đọc bài viết với Phòng Giáo dục và Đào tạo Sa Thầy Đáp án bài tập ôn luyện sách Lịch sử – Địa lý 4 Chân…

Đáp án trắc nghiệm tập huấn môn Tin học 8 sách Chân trời sáng tạo

Cùng đọc bài viết với Phòng Giáo dục và Đào tạo Sa Thầy Câu trả lời câu hỏi đào tạo khoa học máy tính 8 cuốn sách…

Đáp án trắc nghiệm tập huấn môn Lịch sử – Địa lí 8 sách Chân trời sáng tạo

Cùng đọc bài viết với Phòng Giáo dục và Đào tạo Sa Thầy Đáp án câu hỏi rèn luyện Lịch sử – Địa lý 8 sách Những…

Đáp án trắc nghiệm tập huấn môn Hoạt động trải nghiệm hướng nghiệp 8 sách Chân trời sáng tạo

Cùng đọc bài viết với Phòng Giáo dục và Đào tạo Sa Thầy Đào tạo Câu hỏi trắc nghiệm Đáp án về Hoạt động trải nghiệm nghề…

Đáp án trắc nghiệm tập huấn môn Giáo dục công dân 8 sách Chân trời sáng tạo

Cùng đọc bài viết với Phòng Giáo dục và Đào tạo Sa Thầy Giáo dục Công dân Huấn luyện Trắc nghiệm Câu trả lời 8 cuốn sách…

Đáp án trắc nghiệm tập huấn môn Âm nhạc 8 sách Chân trời sáng tạo

Cùng đọc bài viết với Phòng Giáo dục và Đào tạo Sa Thầy Đáp Án Giáo Trình Đào Tạo Âm Nhạc 8 Cuốn Chân Trời Sáng Tạo….

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *